Adalet Bakanı: Cezaevlerinde Koronavirüs vakasına rastlanmadı

Adalet Bakanı: Cezaevlerinde Koronavirüs vakasına rastlanmadı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde alınan Koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cezaevlerinde tüm gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Bakan Gül, herhangi bir Koronavirüs vakasına rastlanmadığını belirtti. Gül, Adliyelerde ve noterlerde nöbetçi usûlüne geçildiğini açıklayarak vatandaşlardan hayati olmayan işlerini ertelemelerini rica etti.

Gül’ün açıklamaları şöyle:

“Cezaevlerinde vakaya rastlanmamıştır.”

“Ertelenen görüş be ziyaret hakları saklıdır.”

“Telefon sürelerini de 2’ye çıkarak bu konuda bir adıma atıldı.”

“Adliyelerde her türlü tedbir yerine getirilmelidir. Davalarla ilgili süreçlerinde e UYAK üzerinden yürütülebildiğini bildirmek isterim İcralar 30 Nisan’a ertelendi. Yeni talepler bu konuda alınmayacak. Bunun amacı insan sirkülasyonunu azaltmaya yönelik tedbirlerdir. Adliyelerde ve böle adli mahkemelerinde nöbet sistemine geçilmesine karar verilmiştir.”

“Ertelenen duruşmalarla ilgili en kısa sürede adım atılacak.”

“Noterliklerde bir gün tek bir gün çift noterliklerin çalışmasına karar evrilmiştir. Yarından itibaren de burada da nöbet sistemine geçilecektir. ”

“Lütfen acil olmayan hiçbir noterlik işlemleri için noterliklere gitmeyelim. Noterliklere işlem yapmak üzere hayati derecede bir işlem yoksa yoğunlaştırmayalım.”

“Sosyal mesafeyi sağlayacağız ama sosyal medyadaki manipülasyonlara tüm yanlış bilgilere karşı da sosyal mesafeyi koruyalım. ”

Paylaş