51 barodan genel kurul yasaklarına tepki

51 barodan genel kurul yasaklarına tepki

51 baro yaptıkları ortak açıklama ile baro genel kuruluk yasaklarına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, ‘Görülüyor ki pandemi gerekçe gösterilerek avukatların önünden sandık kaçırılmak isteniyor’ denildi.

Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in bulunduğu 51 baro, Ankara’da yaptıkları toplantının ardından yaptıkları ortak açıklama ile baro genel kuruluk yasaklarına tepki gösterdi.

Baro genel kurullarının önündeki engellerin kaldırılmasının talep edildiği açıklamada, pandemi gerekçesiyle avukatların önünden sandıkların kaçırılmak istendiği belirtildi.

”Korkutucu bir emsal yaratmaktadır”

Açıklamada, “Bugün Avukatlık Kanunu’nda yer alan seçime ilişkin hükümleri yok sayarak baro genel kurullarının engellenmesi, gelecekte yapılması muhtemel tüm seçimlerin iptali için de korkutucu bir emsal yaratmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

”Avukatların önünden sandık kaçırılmak isteniyor”

”Kırmızısı, turuncusu, üçyüzü, beşyüzü, kısıtlama olanı olmayanı ile baro genel kurulları açısından ülke coğrafyası 81 parçaya bölünmüş ve her biri için başka bir hukuksuzluk inşa edilmiştir” ifadelerinin de yer aldığı açıklamada, ”Görülüyor ki pandemi gerekçe gösterilerek avukatların önünden sandık kaçırılmak isteniyor. Emredici yasa hükmüne rağmen baroların genel kurul yapması, pandemi gerekçesiyle engellenirken siyasi partilerin tıklım tıklım dolu kongreleri, faaliyetleri devam eden AVM’ler ve en önemlisi her gün binlerce kişinin bir arada bulunmak zorunda kaldığı adliyeler; bu gerekçenin samimiyetten yoksun olduğunu açıkça göstermektedir” denildi.

Metin Feyzioğlu, ”Ben hazırım” mesajı vermişti

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, sosyal medyadan bugün yaptı açıklamada, ”Barolarımız pandemi koşulları çerçevesinde genel kurullarını yapıp TBB delegelerini seçtiklerinde Türkiye Barolar Birliği, Genel Kurulu’nu yapmaya hazırdır. Ben de hazırım” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaş