28 Mayıs’tan sonra iç turizm, haziran ortalarından sonra dış turizm başlayacak

28 Mayıs’tan sonra iç turizm, haziran ortalarından sonra dış turizm başlayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar,” dedi.

Ersoy, NTV’ye yaptığı açıklamada , “Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşündüğünü” ifade etti.

Birçok ülkede düzelmeler yaşandığını belirten Ersoy, şöyle konuştu: “Bir terslik olmazsa 28 Mayıs gibi iç turizm hareketiyle inşallah turizm başlar. Haziran ortalarından sonra da dış turizmin belli ülkelerde başlayacağını düşünüyoruz. (Covid-19 süreci) Otelleri kapatmadık, hava ve kara trafikleri durdurulduğu için tesisler kendileri kapatmak zorunda kaldı. Genelgeler ve kriterler konusunda gerekli adımları attık. Güvenli algının tamamen sağlanması gerekiyor. Bunun için de detaylı bir sertifikasyon programı başlattık. Dünyada ilk oldu, AB de benzer bir çalışma yapma kararı aldı.”

Bu arada Sağlık Bakanlığı, kontrollü normalleşme sürecinde sağlık turizmi kapsamında, 20 Mayıs’tan itibaren 31 ülkeden gelecek hastaların kabul edileceğini bildirdi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Tekin imzalı resmi yazıda, Covid-19 ile mücadele süresince uluslararası sağlık turizmi kapsamında Türkiye’den sağlık hizmeti almak isteyen hastaların kabul şartları, ülkeye girişleri, hastaneye yatış, tedavi, taburculuk ve izolasyon kuralları ile hasta ve refakatçilere yönelik alınacak tedbirlerin belirlendiği ifade edildi.

Buna göre, uluslararası sağlık turizmi kapsamında, 20 Mayıs 2020’den itibaren Irak, Libya, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Yunanistan, Ukrayna, Rusya, Cibuti, Cezayir, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Sırbistan, Bulgaristan, Moldova, Somali, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Umman, Almanya, İngiltere, Hollanda, Pakistan, Kırgızistan ile KKTC’den gelecek hastalar kabul edilecek.

Paylaş