Hazine’den gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi açıklaması

Hazine’den gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medyadan yaptığı açıklamada sadece gerçek kişilere sunulmak üzere gelire endeksli devlet iç borçlanma senedinin (GES) talep toplanmasına 15 Haziran 2022’den itibaren başlanacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün (09.06.2022) bakanlığımızın resmi hesabından yayınlanan basın açıklamasında yer alan atılacak adımlar kapsamında;

Bakanlığımızca, vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşviki edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri 15 Temmuz 2022 tarihinden itibaren gerçekleşecektir.

Sadece gerçek kişilere sunulacak olan GES’ler, ülkemizin genelinde gerçekleştirilecek duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecektir.

Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Bakanlığımızın sitesinden yayınlanacak duyuruda belirtilen bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecektir.

İhraç edilecek senetler üç ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak olup, kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacaktır.

Senedin kupon ödemesine esas teşkil edecek getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecektir. Senedin yatırımcıya sağlayacağı nihai getiri oranı, ihraç aşamasında Bakanlığımız tarafından belirlenen getiri oranının, hasılat gerçekleşmeleri çerçevesinde hesaplanacak endeks değeri ile çarpılması yoluyla belirlenecektir.”

Paylaş