Balıkçılar ‘vira bismillah’ dedi

Balıkçılar ‘vira bismillah’ dedi

Denizlerde av yasağının bu gece sona ermesiyle balıkçılar, “vira bismillah” diyerek denize açıldı.

Karadeniz’de 4,5 aylık aranın ardından hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, av yasağının sona ermesiyle “Vira bismillah” diyerek teknelerle mavi sulara açıldı.

Samsun’da av yasağının bitmesi dolayısıyla Canik Balıkçı Barınağı’nda Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın da katılımlarıyla program düzenlendi.

Programda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, 4,5 aylık aradan sonra “Vira bismillah” diyerek denize açılan balıkçılara hayırlı ve bereketli bir sezon diledi. Özellikle pandemi sürecinde balık ile beslenmenin vücut direncini arttırdığını dile getiren Dağlı, “Balığın, çocukların beslenmesi, omega 3 ihtiyacı ve vücudumuzun gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri içermesi sebebiyle ne kadar faydalı bir besin olduğunu biliyoruz.” dedi.

Balıkçılığın ihracata da destek olduğuna değinen Dağlı, “20 milyon avronun üzerinde balıkçılık sektöründen ihracatımız var. Yakakent tarafında su ürünleri çiftliklerimiz var. Bunun istihdama da ayrı katkısı var. Mavi vatan dediğimiz aslında budur. Ben balıkçılara hayırlı kazançlar diliyorum.” diye konuştu.

Paylaş