Trump: Mike Pence doğru şeyi yaparsa seçimi kazanırız

Trump: Mike Pence doğru şeyi yaparsa seçimi kazanırız

ABD Başkanı Donald Trump “Çalmayı Durdur” mitinginde yaptığı konuşmada, asla teslim olmayacağını ifade ederek, Başkan Yardımcısı Mike Pence’e Joe Biden’ın zaferini Kongre’de onaylamaması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington DC’de “Çalmayı Durdur” mitinginde yaptığı konuşmada, “Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz, işin içinde bir hırsızlık olduğunda kabul etmeyeceğiz” diyerek seçimlerde hile yapıldığı iddiasını yineledi.

Trump destekçileri ile polis arasında arbede çıktı

Donald Trump’ın destekçileri ile polis arasında arbede çıktı. Göstericilerden 6’sının gözaltına alındığı belirtildi.

“Pence doğru olanı yaparsa seçimi kazanırız”

ABD Başkanı Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in doğru olanı yapması halinde seçimi kazanacaklarını ifade ederek, “Umarım Mike doğru olanı yapacaktır. Umarım öyledir, umarım. Çünkü Mike Pence doğru şeyi yaparsa seçimi kazanırız. Başkan Yardımcısı Pence’in yapması gereken tek şey, belgeyi yeniden onaylamak için eyaletlere geri göndermek ve biz başkan olacağız ve sizler en mutlu insanlar olacaksınız” dedi.

Cumhuriyetçi senatörleri suçladı

Trump, konuşmasında Cumhuriyetçi senatörlerin Demokratlara göz yumduğunu belirterek, “Bunlardan çok var. Harika olanları da var ama bir sürü zayıf olan var. Demokratlar sınırları açarken, orduyu yıkarken ve Amerika’yı sonlandırırken görmezden geldiler. Mücadele etmeyenleri ön planda tutmalıyız. Onların kim olduğunu size söyleyeceğiz” dedi.

Pence’den Trump’ın çağrısına yanıt: Tek taraflı davranmak gibi bir yetkim yok

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 3 Kasım 2020’deki başkanlık seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği kongre oturumunda “tek taraflı” davranmak gibi bir yetkisi olmadığını açıkladı.

Pence, Trump’ın kendisine yönelik, “Gerekeni yap, seçim sonuçlarına itiraz et” çağrıları üzerine yazılı bir açıklama yayımladı.

Kongredeki oturumdan dakikalar önce açıklamayı yayımlayan Pence, “Anayasayı desteklemeye ve savunmaya yönelik ettiğim yemin, beni hangi Seçiciler Kurulu oyunun sayılıp sayılmayacağına karar vermek için tek taraflı yetki iddia etmekten alıkoyuyor.” ifadesini kullandı.

Pence, Seçiciler Kurulu oylarına itiraz etmek için kendisinin herhangi bir yetkisi olmadığının altını çizerek, “ABD tarihinde hiçbir başkan yardımcısı böyle bir hak iddiasında bulunmamıştır.” bilgisini paylaştı.

Paylaş