Ortaköy’de kumpircilerin olduğu sokakta çökme: 1 yaralı

Ortaköy’de kumpircilerin olduğu sokakta çökme: 1 yaralı

Beşiktaş Ortaköy’de Kumpirciler Çarşısı olarak bilinen Mecidiye Köprüsü Sokak’ta göçük meydana geldi. Bir kadının hafif yaralandığı olayın çarşının altında bulunan tarihi tonozun kemerinde oluşan çökme nedeniyle gerçekleştiği öğrenildi.

Beşiktaş Ortaköy’de araç trafiğine kapalı olan kumpircilerin olduğu sokakta çökme meydana geldi. Olayda hafif yaralan kadın hastaneye kaldırılırken, dükkanlar boşaltıldı.

Olay saat 23.00 sıralarında Ortaköy’de bulunan ve Kumpirciler Çarşısı olarak bilinen Mecidiye Köprüsü Sokak’ta gerçekleşti. Sokakta büyük bir gürültüyle göçük meydana geldi.

Olay sırasında kumpir almak isteyen bir kadın, iş yerinin malzemeleriyle birlikte oluşan çukura düştü. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Göçük sırasında bölgede bulunanlar tarafından çukurdan çıkarılan kadın, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Polis ekipleri tarafından çevre güvenliği alınırken belediye ekipleri de göçüğün neden oluştuğuna dair araştırma yaptı.

Aynı noktada geçen yılda göçük oluştuğu ve oluşan çukurun kapatıldığı öğrenilirken, göçük oluşan bölgenin altında tarihi tonoz olduğu ve bu tonozun kemerinde oluşan göçükler nedeniyle göçmenin gerçekleştiği iddia edildi.

Belediye ekiplerini yaptığı incelemenin ardından, her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için sokakta bulunan kumpir dükkânlarının tamamının boşaltılmasına karar verildi. Göçük nedeniyle sokakta bulunan iki dükkanda meydana gelen maddi hasarın Beşiktaş Belediyesi tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Olayın ardından Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Polat ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler göçüğün meydana geldiği Kumpirciler Çarşısı’na gelerek incelemelerde bulundu. Kumpirciler Çarşısı’nın tamamının boşaltılarak, tarihi tonozun doldurulacağı belirtildi.

Paylaş