Kripto para piyasasında Squid Game vurgunu: Yatırılan milyonlarca dolar 5 dakika içinde buhar oldu

Kripto para piyasasında Squid Game vurgunu: Yatırılan milyonlarca dolar 5 dakika içinde buhar oldu

Netflix’in izlenme rekorları kıran Güney Kore yapımı dizisi Squid Game’den esinlenilerek çıkarılan Squid isimli kripto paraya yatırım yapanlar, paranın değerinin 15 dakika içinde tavan yapıp dibe vurmasıyla milyonlarca dolar kaybetti.

Geçen hafta birim başına bir peni değerle piyasaya sürülen Squid, esinlendiği dizi nedeniyle ana akım medyadan büyük ilgi görmesinin eşliğinde dün birim başına 38 dolardan işlem görür hale geldi. Ardından roller coaster yapan Squid, 10 dakika içinde 628.33 dolardan 2856.65 dolara uzanan değer artışına girdi, ama 5 dramatik dakika sonra 0.0007 dolardan işlem gördü.

Çöküşünden sonra elinde değeri sıfırlanan Squid’le kala kalan 40 binden fazla kişi vardı. Teknoloji web sitesi Gizmodo’ya göre, Squid geliştiricileri tahminen 3.38 milyon dolarlık vurgun yaptı.

Dolandırılanlardan biri olan Filipinler’in başkentinde yaşayan 30 yaşındaki John Lee, ‘içgüdüsel olarak kripto paranın Netflix’in verdiği yetkiyle çıkarıldığı düşüncesine kapıldığını ve Squid’e 1000 dolar yatırdığını’ söyledi. Aldığı kripto paraları hemen elinden çıkaramayacağını öğrendiğinde şaşırdığını belirten Lee, artık Squid satabileceğini, ama karşılığında hiçbir şey alacağını dile getirdi.

Paylaş