Irak’la birlikte anılan eski ABD Genelkurmay Başkanı, Dışişleri Bakanı Colin Powell Kovid’den öldü

Irak’la birlikte anılan eski ABD Genelkurmay Başkanı, Dışişleri Bakanı Colin Powell Kovid’den öldü

ABD’de Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığına getirilen ilk siyah olan Colin Powell’ın Kovid’den kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle 84 yaşında öldüğü açıklandı.

General Colin L. Powell’ın Kovid-19 komplikasyonlarından Walter Reed Askeri Tıp Merkezi’nde öldüğü Facebook sayfasında ailesi tarafından duyuruldu.

Powell’ın tam doz aşı olduğu belirtilen paylaşımda “Dikkate değer ve sevgi dolu bir koca, baba, büyükbaba ve büyük bir Amerikalıyı kaybettik” diye yazıldı.

Powell, Korfez Savaşı’na denk gelen 1989-93 arasında ABD genelkurmay başkanı ve Irak işgaline denk gelen 2001-05 yılları arasında dışişleri bakanı olarak görev yaptı.

Baba George Bush’un başkanlığı dönemindeki Genelkurmay Başkanlığı sırasında General Manuel Noriega’nın devrildiği Panama’ya yönelik ABD işgalinin (1989) ve Körfez Savaşı’yla ilgili Çöl Kalkanı ve Çöl Fırtınası harekatlarının (1991) planlanmasında önemli rol oynayan Powell, yine de uluslararası krizlerde askeri müdahaleyi nadiren ilk seçenek olarak savunması nedeniyle ‘The Reluctant Warrior’ (Gönülsüz Savaşçı) lakabını aldı.

Oğul George W. Bush’un başkanlığının ilk döneminde Dışişleri Bakanı olan Powell, bu kez Irak işgaline müttefikleri ve dünyayı ikna etme görevini üstlendi.

Paylaş