Almanya’daki TKP/ML davasında hapis cezaları

Almanya’daki TKP/ML davasında hapis cezaları

Almanya’da dört yıldır devam eden TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist) davasında karar açıklandı. 10 kişi hapis cezalarına çarptırıldı.

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında biri kadın 10 sanık, Türkiye’de yasaklı terör örgütü olan TKP/ML (Türkiye Komünist Partisi /Marksist Leninist) için Almanya’da faaliyet göstermek suçlarından hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, tüm sanıkları yabancı bir terör örgütüne üye olmaktan ve örgüte destek sağlamaktan suçlu buldu. Kararda sanıkların, TKP/ML için maddi destek sağladığı, örgüt için etkinlikler düzenlediği ve üye kazandırdığı ifadesi yer aldı. Davanın ana sanıklardan Müslüm E., yabancı bir terör örgütünün yurt dışı sorumlusu olmak suçlamasından 6 yıl 9 ay, diğer sanıklar ise aynı terör örgütünün üyesi olmak suçlamalarından 3,5 ila 5 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

Davanın hemen her duruşmasında olduğu gibi bugünkü karar duruşması sırasında da yargılananlarla dayanışma amacıyla gösteriler düzenlendi. Sanık avukatları Alman yargısını, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hareket etmekle suçladı.

TKP/ML, Almanya iç istihbaratı olan Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izleniyor ancak yasaklı örgütler listesinde bulunmuyor. Sanık avukatları, iddianamenin büyük bölümünün Türkiye’deki soruşturmalara dayandığını öne sürüyor. Yine davayı yakından takip eden Süddeutsche Zeitung, iddianemenin Almanya’da toplanmış bilgilerle hazırlanmış MİT raporlarına dayandığını, bunun da delillerin yasa dışı yollardan sağlandığı anlamına geldiğini iddia etmişti.

Paylaş