ABD Kongresi, Biden’ın başkanlığını tescilledi

ABD Kongresi, Biden’ın başkanlığını tescilledi

ABD Kongresi, dün yaşanan saldırının ardından Joe Biden’ın başkanlığını tescilledi. Seçiciler Kurulu’nun oy sayısı 270’i geçti. ABD Başkanı Donald Trump, Kongredeki oylama sonrası yaptığı açıklamada, devir teslime ilişkin, “Düzenli bir geçiş süreci olacak” dedi.

ABD Kongresi’ne Washington DC’de Trump’ın düzenlediği miting sonrası saldırı düzenledi. Olayların çatışmaya dönüştüğü Kongre baskınında 4 kişi hayatını kaybetti. Kongre, Biden’ın başkanlığı için yürttüğü tescil oylamasına ara verdikten sonra devam kararı aldı. Reuters’ın haberine göre ABD Kongresi, Seçiciler Kurulu’nun oy dağılımında, Biden’ın 270 oyu geçtiğini duyurdu. Joe Biden ABD’nin resmi olarak başkanlığı tescil edildi.

Kongrede Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerini bir araya getiren ve Başkan Yardımcısı Mike Pence’in riyaset ettiği ortak oturumda, alfabetik sıraya göre her eyaletin delege oylarının hangi başkan adayı ile başkan yardımcısı adayına gittiği yüksek sesle okundu.

TRUMP’TAN AÇIKLAMA GÖREVİ DEVREDECEĞİM

Beyaz Saray sözcüsü Dan Scavino tarafından Twitter’da yapılan açıklamaya göre Trump, “Her ne kadar seçim sonuca katılmasam ve kanıtlar benden yana olsa da 20 Ocak’ta düzenli bir devir teslim olacak” dedi.

Paylaş